La oss snakke om selvmord

Hvert år registreres det i gjennomsnitt 530 selvmord i Norge og mange flere selvmordsforsøk. Det er estimert å være opp til 10 ganger flere selvmordsforsøk enn gjennomførte selvmord. Mange av de som gjennomfører selvmordsforsøk har ikke snakket med noen om sine selvmordstanker eller planer om selvmord. Det er fortsatt ganske tabu å snakke om selvmord og mange kvier seg for å ta opp temaet. 

I morgen drar jentevaktene i Tromsø på kurs om selvmord og selvmordsforebygging. Dette for å lære mer og utbedre vårt lavterskeltilbud. Vi ønsker å møte våre brukere på en god måte, og vi ønsker at våre brukere skal kunne nyttiggjøre seg av vårt tilbud. Alle brukere av Jentevakta skal føle seg hørt og finne trygghet i vår tjeneste. Vi ønsker å bidra til mer åpenhet rundt selvmord og selvmordstanker. 

 

Bilderesultat for la oss snakke om selvmord

Selvmord kan ofte være vanskelig å snakke om, og vi ser det derfor som vår plikt å være forberedt i møte med mennesker som har tanker om døden og selvmord. Mange av våre brukere har selvmordstanker og mange vet ikke hvordan de skal gå frem for å snakke om dette.

Derfor ønsker vi å tilegne oss verktøy som gjør det enklere for oss å ta opp temaet, slik at du skal slippe å gjøre det. Vi er ikke redd for å snakke om noe og vi er ikke redd for å snakke med deg. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits