Vil jenter bare date drittsekker?


I forrige uke skrev en 19 år gammel gutt inn til Adressavisa. Han var trist fordi han hadde blitt avvist av mange jenter, selv om han selv mente at han hadde gjort seg fortjent til kjærlighet fra dem ved å være snill og romantisk. Dagen etter fikk han svar fra Majken Aune, og vi anbefaler deg å lese begge innleggene om du ikke allerede har gjort det! 

Det er lett å skjønne hvorfor noen blir triste av å bli avvist når de gjør sitt beste. Det er lett å skjønne at de får lyst til å legge skylden over på noen andre. Av og til trenger vi å gjøre det når noen har såret oss! Det kan være nyttig å si til seg selv: "Det er ikke min skyld at hun ikke vil date meg, det er hun som ikke skjønner hvor bra jeg er". Problemet oppstår når du legger skylden over på de som ikke har såret deg, bare fordi du er redd de skal gjøre det. Problemet vokser av at du generaliserer et helt kjønn, og av at du ikke klarer å se om det faktisk er noe du kan gjøre bedre, eller når du blir besatt av hva du har "rett" på. Det er dette som skjer når noen påstår at "alle jenter bare vil date drittsekker", og det kan være veldig skadelig. 

Når noen klager over at de har blitt "friend-zoned", hva er det egentlig de sier da? At de bare var snille og greie for at den andre personen skulle ville ha sex med dem? At vennskap med jenter ikke er verdifulle? At det eneste de egentlig ønsker seg fra jenter er sex? Vi tror og håper at de fleste egentlig klarer å tenke lengre enn dette, selv om de har blitt såret av noen de var interesserte i. Alle vet at det gjør vondt å bli avvist. Alle vet det fordi alle opplever det. De snille guttene, drittsekkene og jentene opplever det. Grunnen til det er selvfølgelig at det ikke er sånn at en kan gjøre seg fortjent til verken sex eller kjærlighet ved å følge en bestemt oppskrift. Av og til skjer det, av og til ikke. Ingen av oss har rett til å kreve et disse tingene fra noen, uansett hvor snille vi har vært mot dem. Vi skal alle kunne forvente å bli behandlet på en fin måte, men vi må også huske på og respektere at alle andre har rett til å si nei eller avslutte et forhold bare fordi de vil.

Til deg som har blitt såret: snakk med noen om det heller enn å grave deg ned i vonde følelser og la det gå ut over andre. Vi i Jentevakta snakker gjerne med gutter også. En dag møter du noen som liker deg for akkurat den du er, men i mellomtiden kan det være greit å jobbe med å respektere andre mennesker for det de er. 

Til deg som blir beskyldt for å "friend-zone" noen: husk at du ikke skylder noen noe. Hvis noen mener at de fortjener å ha sex med deg fordi de har vært snille med deg, eller har kjøpt ting til deg, anbefaler vi at du finner noen andre folk å henge med!  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits