Omtenksom sex

Er det flaut for jenter å ha med seg kondom i veska?? Det burde det virkelig ikke være! Mange tenker kanskje at det er guttens ansvar å stille med kondomer. Hvorfor skal det være slik? Man er tross alt to om å ha sex, og kondomen er til for å beskytte dere begge under 'kampens hete'. I følge kvinneguiden.no viser undersøkelser at begge kjønn fremstår som erfaren, omtenksom og selvsikker når de bringer kondomet på banen. Som de fleste av dere allerede vet noe om, så er kondom et av de eneste prevensjonsmidlene som beskytter deg mot kjønnssykdommer. Det kanskje færre er klar over, er det faktum at kvinner er biologisk sett mer sårbare for kjønnsykdommer (dette kommer av det fuktige miljøet i kvinners underliv som bakterier trives godt i).

Noen ganger treffer stemningen deg midt i fleisen! Med dette mener vi at selv om du ikke har planlagt å ha sex, så kan stemningen utvikle seg likevel. Livet er for det meste uforutsigbart - men dette betyr ikke at du ikke kan være forberedt på det uforutsette. Vi i jentevakta mener at sikker sex er begge kjønn sitt ansvar! 

Til slutt ønsker vi å oppfordre de av dere som er i et forhold til å bruke kondom frem til dere begge har sjekket dere for kjønnsykdommer. Selv om situasjonen føles trygg og ingen av dere har tegn på kjønnsykdommer, betyr ikke dette at dere ikke har det. Noen ganger er man smittet uten å merke noe til det, og da kanskje særlig ved klamydiasmitte. I slike situasjoner vil man likevel kunne smitte andre, og nettopp derfor burde man være ekstra forsiktig og vise hensyn ovenfor sin partner. Helsestasjoner finnes nær deg, og de har taushetsplikt samt gratistilbud for ungdom :)

Vær omtenksom - ta med deg kondom!

PS: Kondomer får man bestilt gratis på www.gratiskondomer.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits