Ukens leserspørsmål: Mobbing og dårlig selvbilde

Jentevakta har lyst til å teste ut et nytt konsept her på bloggen, nemlig "Ukens leserspørsmål"!

Vi ønsker at du som leser kommer med spørsmål, eller noe du lurer på, som du tenker at vi kan svare deg på, eller som vi kan reflektere sammen over. Det kan være alt fra feminisme, kropp, seksualitet, kjærlighet, eller nye trender.

Skriv det du lurer på i kommentarfeltet, eller send oss en mail (mail@jentevakta.no), så svarer vi så godt vi kan i en post på bloggen jevnlig i ukene som kommer. Dette kan gi oss en skikkelig god anledning til å diskutere og utveksle meninger og tanker! Husk at du alltid vil være anonym.

Ukens spørsmål: Mobbing og dårlig selvbilde

Vi mottok nylig en mail fra ei jente som forteller at hun føler seg mobbet på skolen, og som resultat av dette, har hun utviklet et dårlig selvbilde. Hun forteller at hun har vansker med å snakke om problemene sine med noen, fordi det får henne til å føle seg dum.

Dette er dessverre et tema som ikke er helt ukjent for oss i Jentevakta. Det er ufattelig trist hvordan mobbing er med på å skade andre, selv om det ikke syntes på utsiden. Vi vil si til denne unge jenta at hun er tøff som tørr å ta kontakt med oss og åpne seg rundt disse tankene. Det er også viktig å få frem at hun er nødt til å ta kontakt med noen som tar henne på alvor! Det finnes mange som kan være gode samtalepartnere i en slik situasjon, men vi vet at det ikke alltid er like lett å åpne seg for dem rundt seg. Tenk over hvem du stoler på, og hvem du tror vil kunne ta deg på alvor. Ofte kan dette være en foresatt, lærer eller helsesøster. Hvis du synes det er vanskelig å gå rett til disse, kanskje det vil hjelpe å snakke med en god venn først? Denne vennen kan være en god støtte for deg gjennom samtalen videre. Et annet tips som kanskje også kan hjelpe deg med å konkretisere disse hendelsene, er å skrive ned de ulike tilfellene. Ofte kan det nemlig være vanskelig å huske på enkeltsituasjoner, fordi man kanskje egentlig husker de vonde følelsene mest.

Dersom mobbingen foregår på skolen: husk på at skolen er pliktig til å ta deg på alvor, og dersom du ikke føler deg komfortabel med å snakke med kontaktlæreren din, kanskje du kan henvende deg til en annen lærer du har en bedre relasjon til? Andre alternativer er rådgivere, eller andre ansatte ved skolen. Rektor er også en god person å henvende seg til dersom en ikke når frem. 

Når det kommer til det dårlige selvbilde er det vanskelig å komme med en vidundermedisin, men vi vil gjerne gi deg noen råd. Husk at det er bare du som er du, og det er du som bestemmer over deg selv. Ikke la andre bestemme din verdi, men forsøk heller å tenke på alle de gode egenskapene du har!  Kutt f. eks. ut blogger og andre påvirkningskilder som er med på å skape kroppspress! Husk å aldri bære for lenge på de vonde tankene!

Husk at du alltid kan ta kontakt med oss i Jentevakta mellom 19-22 mandag-torsdag, så kan vi finne ut av dette sammen.

Vi synes du er skikkelig tøff, og sender deg en god klem <3

 Er det noe du lurer på? Ta kontakt med oss! Neste gang er det kanskje du som får svar fra oss <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits