Kryss kvinner inn!

Et godt, demokratisk samfunn kan kun skapes ved at alle blir representert og at alle er med. Et godt demokratisk samfunn må derfor gjenspeile befolkningen, og i dag er kun 22% av alle ordførere kvinner. Vi i Norge liker å tro at vi er likestillingsmestere i verden og selv om mye er bra er vi fortsatt for dårlig på å inkludere kvinner i politikken. Kampanjen #KvinnerInn skal gå frem mot kommunevalget 2015 og hensikten er at vi skal få inn flere kvinner i kommunestyrer og forhåpentligvis som ordførere landet over. I 2013 var kun 96 av 429 ordførere kvinner, det gjenspeiler vårt samfunn dårlig.


Kvinneguiden, Sanitetskvinnene og vi er med på denne kampanjen, og dette er en kampanje FOR kvinner, det er på ingen måten en kampanje MOT menn. Denne kampanjen ønsker bare å sikre at våre ledere representerer befolkningen. Det er også viktig å presisere at denne kampanjen er partipolitisk uavhengig, stem på hvilket parti du vil ? bare merk av gode kvinnelige politikere på stemmeseddelen under.

 

Er du usikker på hvordan man gjør det kan du lese litt om hvordan du krysser på stemmeseddelen her. Husk, visst du ikke gir ekstra kryss på stemmeseddelen gir du makten til de som faktisk gjør det. Lurer du på hvilke kvinnelige politikere som er aktuelle kandidater kan du følge med på kvinneguiden.no hvor de vil hver dag intervjue en kvinnelig kandidat som ikke står som listetopp ved årets valg, først ute er Gro Angell Gimse som står på 3. plass på Høyres liste i Melhus Kommune.

Godt (likestilt) valg! :-)

 

3 kommentarer

Pernille

12.08.2015 kl.21:18

Flott kampsak! God likestilt valg til dere i Jentevakta!

#kvinnerinn

Jeanette

12.08.2015 kl.21:19

Bra!!

Anne-Helene

13.08.2015 kl.16:11

Det blir spennende å se om kampanjen gjør en forskjell!

Skriv en ny kommentar

hits