Skjer det noe i motebransjen for tiden?

Visste du at det er helt greit å være feminist og interessert i mote, samtidig? Det er ikke bare greit, det er ganske vanlig også. Men med feministbrillene på kan motebransjen ofte virke litt problematisk, spesielt med tanke på hvordan modellene ser ut, eller rettere sagt at alle modellene ser helt like ut. Heldivis har vi i det siste sett en tendens til mer mangfolk på catwalken. Det er virkelig på tide! Vi har samlet noen av de modellene som skiller seg ut litt: 

 

Psykisk utviklingshemmingFor et par uker siden gikk Jamie Brewer på catwalken under New York Fashion Week, og ble dermed den første modellen under moteuken som har Downs syndrom. Hun ser fantastisk ut og vi håper hun har satt et eksempel, slik at vi får se flere mennesker med funksjonsvariasjoner i motebildet framover!


Eldre


Hvis du google Joan Didion kan det hende du ser på bildene og tenker at hun er en helt vanlig modell. Men i såfall er bildene gamle, for nå har Didion blitt 80 år, og en del eldre en gjennomsnittsmodellen. Likevel er hun det nye ansiktet til Céline, og hun ser smashing ut! Eldre mennesker kan også ha kul stil, og det burde refklekteres av motebransjen. 

Trans


Ikke alle moteelskere er ciskjønnede, og derfor bør ikke alle modeller være det heller. De siste årene har flere transkvinner gjort karrierer som modeller, noe vi synes er kjempebra! Bildet er av brasilianske Lea-T, som er transkjønnet og helt utrolig vakker. 

Uvanlig hudfarge


Når vi ser på bilder av Winnie Harlow fra catwalken kan man nesten tro at huden hennes er sminket for å matche klærne hun viser. Det er den ikke - Harlow har en sjelden hudsykdom som gjør at huden hennes er delvis hvit, delvis svart - og hun er nydelig! 
"Plus size"


Vi liker ikke betegnelsen "plus size" fordi det antyder at en størrelse er idealet, og alt som er større er "litt ekstra", men det er det de store modellene kalles i motebransjen, så la gå. Et problem har imidlertidig vært at plus size-modellene ikke er særlig store i det hele tatt, men det kan virke som også det er i endring. Tess Holliday er større enn de fleste modeller vi har sett før, utrolig pen og et kjempefint forbilde for alle store jenter som er interessert i mote! 
Vi håper virkelig at trenden fortsetter og vi får se mange forskjellige modeller i framtiden, som sammen viser oss at skjønnhet kan være utrolig variert.
Hvilke modeller skulle du ønske du fikk se på catwalken eller i motebladene?  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits