Dette burde alle 50 shades of Grey-fans lese!

Kinofilmen har blitt en kjempesuksess allerede både i Norge og resten av verden, og skapt både masse positive og negative følelser! Noen syns filmen var en fin inspirasjon til sexlivet, andre drømmer seg bort i den romantiske historian, samtidig som det også finnes mange som boikotter filmen og har startet kampanjer mot den.

Vi regner med at veldig mange av dere enten har sett filmen, eller kommer til å se den (kanskje flere ganger, til og med..), og vi håper at den svarer til forventingene dere har, spesielt til de som har lest bøkene og er superfans! :)

Imidlertid har vi lyst å skrive litt om hvorfor mange boikotter filmen, fordi det egentlig er ganske interessant når man begynner å tenke litt over historien.

Initiativtaker til demonstrasjon mot filmen i Oslo da den hadde premiere, Kristin Nesse Thue (19), har også tatt initiativ til den norske varianten av «50 Dollars, not 50 Shades». Kampanjen oppfordrer til boikott av filmen og at man i stedet donerer pengene man sparer til krisesentere for kvinner.

Torsdag publiserte Aftenposten hennes kronikk hvor hun skriver om hvordan voldsutsatte kvinner forteller henne at Christian Grey oppfører seg akkurat som mennene de selv ble mishandlet av. Det er ganske tankevekkende at ofre for voldelige menn gjenkjenner trekkene i hans oppførsel, samtidig som han er drømmemannen for utrolig mange, syns dere ikke..?

Kristin syns det er viktig at man er litt kritisk til det man ser i filmen. Hun forklarer at det først og fremst er fenomenet Fifty Shades of Grey, og holdningene boka og filmen forfekter, de demonstrerer mot. Hun jobber med ungdom, og møter mange som ikke en gang vet hva voldtekt er. Hennes mening er at disse påvirkes av reklame og populærkultur som sender ut helt gale signaler.

"Vi sliter allerede veldig mye med vold og voldtekt, særlig blant unge mennesker. Jeg ser med veldig stor bekymring på at dette er så normalisert."

Christian Grey forfølger Anastasia og kontrollerer telefonen hennes, og sier og gjør ting som manipulerer hennes følelser. Det høres egentlig ikke ut som en drømmefyr, eller..?

Vi i Jentevakta holder konfirmasjonsundervisning for 200 konfirmanter i året, og et av temaene vi snakker mest om, er voldtekt og grensesetting. Vi understreker bestandig at alle bestemmer over sin egen kropp og har rett til å bli respektert. 50 shades of Grey er ironisk nok litt i gråsonen når det gjelder å respektere andres grenser: Christian Grey forfølger Anastasia og kontrollerer telefonen hennes, og sier og gjør ting som manipulerer hennes følelser. Det høres egentlig ikke ut som en drømmefyr, eller..?

Hva syns dere om filmen? Har dere tenkt å se den? :)
Én kommentar

Silje S. Lopez

18.02.2015 kl.21:31

Jeg liker filmen veldig godt :) Han er drømmefyren for noen, spørs hva type du liker :)

Skriv en ny kommentar

hits