12 år og snart gift..

Mange unge jenter drømmer om et eventyrbryllup. Hun skal bli kjørt til kirken i hest og vogn, gå opp kirkegulvet sammen med sin far i en nydelig prinsessekjole, sydd spesielt til henne. Brudebuketten er nøysommelig dandert i de peneste blomster som matcher fargen på hennes kommende manns slips. Hjertet dunker når hun nærmer seg alteret, der hennes utkårede står. Han løfter opp sløret, og hun ser sin flotte mann inn i øynene. Han er så kjekk, så stilig, så moden..han er 35 år eldre enn henne....Nei dette er nok ikke de fleste ungpikers drøm, MEN det er realiteten til flere unge jenter enn vi vil vite om. 

Hvis det er noe dere der ut bør lese, eller noe dere bør engasjere dere i, sjekk ut bloggen Theasbryllup.blogg.no.

Plan Norge ønsker å sette fokus på arrangert ekteskap mellom unge jenter, ja faktisk barn, og godt voksne menn. Dette er ikke vanlig i Norge, men uansett hvor du bor bør en slippe et slikt ekteskap. Hver dag blir 39 000 barnebruder giftet bort, dette må vi gjøre noe med!

- Bli Jentefadder

- Del bloggen Theasbryllup.blogg.no

- Delta i det nasjonale oppropet i Norge ved å spre budskapet #stoppbryllupet i sosiale medier

Du kan også gå inn på stoppbryllupet.blogg.no for lese mer om hvordan Plan Norge jobber for å prøve å stoppe dette, og for å finne ut hvordan akkurat du kan hjelpe til :)

 

(bildet er lånt fra bloggen theasbryllup.blogg.no)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits